Mektig natur er flott å se på, men betyr utfordringer for et nettselskap. Linja har brukt Jøsok som en av sine faste rådgivere i mange år.

– Vi har brukt de som konsulent på planlegging og utvikling av det regionale linjenettet i lang tid, samt noen av våre stasjonsanlegg. Samarbeidet har fungert godt, sier avdelingssjef for prosjekt hos Linja, Gunnar Vassbotten.

Linja, tidligere SFE Nett, har monopol på overføring og drift av strømnettet i kommunene Gloppen, Stad, Kinn, Bremanger, Askvoll og deler av Sunnfjord. Både terreng og værforhold i området kan være svært utfordrende, og Linja har ansvar for at cirka 24.000 nettkunder har strøm i stikkontakten hver eneste dag. Strømnettet i ansvarsområdet har en utstrekning på mer enn 4000 kilometer, noe som tilsvarer distansen mellom Sogn og Fjordane og Kairo i Egypt.

– Jøsok er dyktige, og som organisasjon er de flinke til å snu seg raskt rundt dersom vi har noe som haster. Vi har derfor benyttet oss av deres kompetanse i mange år og kommer til å gjøre det når vi har behov fremover også, dersom de er konkurransedyktige, sier Vassbotten.

Relaterte referanser

  • Linja

Fast rådgiver i krevende terreng

– Vi har brukt de som konsulent på planlegging og utvikling av det regionale linjenettet i lang tid, samt noen av våre stasjonsanlegg. Samarbeidet har fungert godt, sier avdelingssjef for prosjekt hos Linja, Gunnar Vassbotten.

  • Kraftmontasje

Brukes av utbyggere og entreprenører

– Vi har et tosidig forhold til Jøsok. Vi møter de ofte som byggherrens representant i prosjekter hvor vi er entreprenør. I andre prosjekt benytter vi oss av deres kompetanse, og de er da underleverandør som rådgiver på våre prosjekter.

  • Lucerna

Faglig sterke og lydhøre

Siden midt på 2000-tallet har Jøsok vært rådgiver for Lucerna, tidligere Hammerfest Energi Nett. - Vi fant fort tonen. Noe av det Jøsok utmerker seg på, er at de har mye folk som [...]